May 20, 2013

Eile, täna, homme

Milline võiks olla veeb ja sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta pärast?

Järjest enam on hakatud ka perioodika ja raamatute valdkonnas väljaandeid digitaliseerima - e-raamatute ja digiajakirjade osakaal üha kasvab ning seda ka tulevikus. Piiratud ajaressursi ajendil on e-kaubamajade ja -teeninduste osakaal oluliselt kasvanud ning kasvab ka tulevikus.

Viimastel aastatel on väga populaarse arengusuuna võtnud pilvelahendused ning koguvad järjest hoogu. Juba tänaseks on suurtel tegijatel valmis juba oma pilvelahendused. Tõenäoliselt hakatakse tulevikus järjest enam informatsiooni salvestama pilve ning see on ühtlasi ka ajendiks uute ja paremate tehnoloogiate arenduseks.

Lähiajal on palju kõneainet tekitanud operatsioonisüsteemide ja veebibrauserite vaheline piir. Võiks ennustada, et tulevik näeks ette lahendust, kus veebilehitseja on justkui operatsioonisüsteem, olles osa arvutist ja osa pilvest.

Hinnates erinevaid tehnikaseadmete lahendusi turul, on näha, et järjest enam on tehnikavidinatesse hakatud integreerima sotsiaalset laadi tarkvara. Siit saab järeldada ainult üht - sotsiaalne tarkvara ei jää üksnes veebi, vaid tungib jõulisemalt argiellu ja -tegemistesse.

No comments:

Post a Comment