May 14, 2013

Wiki retsensioon: Erinevad netipettused ja kuidas vältida pettuse ohvriks langemist

Käesolevas postituses retsenseerin STVK kursuse rühmatööd teemal Erinevad netipettused ja kuidas vältida pettuse ohvrik langemist.

Töö temaatika haakub väga hästi kursusel õpituga ning annab olemasolevale õppematerjalile lisaväärtust.

Rühmatöö struktuur on loogiliselt üles ehitatud: on olemas üldine sissejuhatus teemasse ning iga alamteema algab samuti tutvustusega. Iga alamteema käsitleb erinevat liiki netipettusi, nagu krediitkaardipettused, jutukapettused ja kohtingupettused, kus kirjeldatakse ajaloolist tausta, tuuakse välja statistlised näitajad ning pakutakse välja erinevaid meetmeid pettuste õnge sattumise vältimiseks.

Sisukord oli lisatud, kuid see oleks võinud olla paremini liigendatud, lisades sinna ka alamteemade olulisemad punktid.

Kasutatud allikatele on rühmatöö autorid korralikult viitanud, kuid vormistamise osas oleks võinud andmed ühtlustada samas stiilis.

Kokkuvõtvalt saan öelda, et rühmatöö temaatika oli huvitav, informatiivne ja asjakohane ning oli igati väärt lugemine. Töös olid välja toodud mulle seni tundmata petuskeemid ja võimalused nende vältimiseks, mis näitab, et see täidab ka väga edukalt teavitustöö eesmärki.
Paraku ei ole töös konkreetselt välja toodud, kui palju üks või teine rühma liige töö valmimisse panustas. See väike tähelepanek on ühtlasi ka ainsaks puuduseks retsenseeritavas töös.

No comments:

Post a Comment